perjantai 18. toukokuuta 2012

Väriopittomuus

 Opinnoissani on käsitelty muun muassa värioppia ja värianalyysia viimeisen kuukauden aikana. En ole aivan varma, mihin kyseisten asioiden pintaraapaisut tähtäävät, mutta eräs asia on varma: tunkekaa värioppinne jonnekin muualle!

Tikkurilan värikartta


Kylmät värisävyt, murretut värit, syksyinen keltainen, lohenpunainen... En tiedä, kasvoiko minulle pallit vai miksi olin kiivetä seinille, kun opettajamme toi luokkaan kasan huiveja ja jakaannuimme ryhmiin analysoimaan toistemme värejä. Hommassa meni noin puoli tuntia per tyyppi, siis ryhmissä, ja sinä aikana meidät analysoitiin muun muassa "kylmäksi kevääksi", "lämpimäksi syksyksi" jne. Lisäksi puhuttiin sellaisista väreistä kuin "kissankellonsininen", "lohenpunainen", "mintunvihreä".




FaceFactoryn värikartta kevätsävylle
 Arasti myönnän, että en tajunnut. Väri kuin väri? Mihin näitä juttuja tarvitaan? Jos/kun tarvitsen kangasta johonkin vaatteeseen, ensimmäinen ajatukseni on toki se, että väri miellyttää minua. Mutten mallaile sitä iholleni kaikissa valaistuksissa ja mieti, saako tämä nyt minut näyttämään hehkeältä vai viekkaalta. Tällä hetkellä ensimmäinen kriteeri vaatteiden (ja kankaiden) valinnassani on hinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti