lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pieniä köyhyyden kokemuksia

TV:stä tulee juuri Silminnäkijän dokumentti Elämää köyhänä. Kolme hyvätuloista ihmistä, piispa, projektipäällikkö ja elämäntaidon valmentaja, elävät viikon köyhinä. Yksi elää toimeentulotuella, toinen kaupan kassan palkalla ja kolmas takuueläkeläisen rahoilla.

Valitut ihmiset ovat selvästi ajatelleet asiaansa ja puhuvat kauniita köyhyydestä. Siitä, miten viikko oli vaikea, ja oikeastaan joku tunsi olevansa vain vähävarainen. Piti kieltäytyä, tai jos ei olisi ollut omaa korttia mukana, villapaidasta ja ihovoiteista. Ihmiset joutuivat suunnittelemaan eivätkä voineet olla kavereidensa kanssa kuten yleensä, tai matkustaa bussilla.

Kävin keittiössä ohjelman aikana. Leipä on loppu, kävin aiemmin kaupassa mutta siellä ei ollut lainkaan alennushintaisia leipiä. Ehkä huomenna on.

1 kommentti:

  1. Katsoin itsekin tuon ohjelman ja naureskelin sille. Tai no, naureskelu on ehkä vähän huono sana, mutta olisin halunnut nähdä siinä mukana myös opintotuen. Olisi ollut vielä enempi ihmettelemistä kun olisi yhtäkkiä pitänytkin tulla toimeen reippaasti alle satasella viikko.

    VastaaPoista